Höstens första resa

Nu har det kommit in en del nytt och många plantor med knopp eller skida.  Hösten är cattleyatid och nu kan man få forbesii, harrisoniae, labiata  m fl med knoppskida. Flera hybrider har också skida eller knopp på gång såsom Bob Betts x Karl H, Mahalo Jack, Haw Yuan Beauty, Pot Free Spirit, Yen Corona och några till.

Två riktigt stora “maffiga” Taiwanhybrider går också att få med skida just nu; Blc Kuwale Gem White Sword och Blc Young Kong Sun 16. Har inga bilder på dessa men det går lätt att hitta via Google. 

Det finns också några nya primärhybrider av phalaenopsis; violacea alba x pulchra alba, stuartiana x schillerian  och parishii x equestris. Den läckra doftande bellina finns nu med stängel liksom cornu-cervi, lamelligera, pulcherrima och två typer av deliciosa.

Av angraecoiderna vill jag särskilt nämna brachycarpa där det finns kraftiga plantor och korsningen mellan aerangis mystacidii och decaryana som är lättodlad och blomvillig. Båda är monterade och har stängel nu. För den som inte lider av platsbrist så är eburneum v longicalcar x sesquipedale en intressant planta. Veitchii heter denna primärhybrid som får en imponerade blomstängel.

Några lite mer udda arter har också tillkommit som Maxillaria camaridii, Sarcochilus ceciliae samt frilandsorkidéen Bletilla.

Sista beställningsdag för att få leverans i vecka 37 är den 5 september. Har du frågor betr ovanstående eller önskemål om andra plantor så hör gärna av dig.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.