Dags för höstblommor

Nu har det tillkommit en del plantor möjliga att beställa. Order som är inne senast söndag 30 okt levereras i vecka 44 eller början av 45.

Just nu är det cattleyatid. Plantorna har vuxit på sig i sommar och nu finns det många arter som har knoppskida bl a aurantiaca, labiata, skinneri och den nytillkomnna deckerii som även kallas höstblommande skinneri.

Bland hybriderna finns det många kraftiga, fina plantor för höstblomning. Den storblommiga, vita, doftande korsningen med Bob Betts är tillbaka liksom Gold Digger. Säkra kort är också Potinara Free Spirit Roc och Blc Haw Yuan Beauty. De båda sistnämnda har dessutom den trevliga egenskapen att blomma flera gånger per år.

Aerangis citrata har stängel nu liksom hybriden med mystacidii. Annat som kan passa för skåpsodling är Chiloschista segawae som är lite  säregen genom att den helt saknar blad men har massor av rötter.

Hösten är även den tid när det börjar bli gott om Paphiopedilum i knopp. Just nu har vi armeniacum, charlesworthii, delenatii x emersonii, leeanum och villosum.

Har du några frågor eller önskemål så hör gärna av dig.

 

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.