Februarlistan närmar sig

Hej alla orkidévänner,
Det har kommit så många frågor om när nya listor kommer så nu vill jag meddela att listor är på gång.  Jag hoppas att de skall bli klara att läggas ut i nästa vecka.  Min nästa resa blir i v 10 och leverans/hämtning av beställda plantor är planerad till v 11.
Här nedan lite förhandsinfo.
Nu när det börjar våras kommer många dendrobier med knopp Aberrans (tyvärr ingen bild), delicatum, loddigesii och pierardii är på gång.
800px-Dendrobium_x_delicatum_(Orchidaceae)_plantdendrobium-loddigesiidendrobium-pierardii
Nytt för denna månad är Dendrobium Hibiki (laevifolium x bracteosum), som är sommar-höst blommande och en korsning mellan cuthberthsonii och sulawesiense som verkar vilja blomma året runt.

 

IMG_3459IMG_3889
Sedirea japonica x Hygrochilus parish x Sedirea japonica är en ny och spännande korsning som nu har stängel, doftande blommor på korta stänglar.  Båda arterna skall nu vara Phalaenopsis enligt förståsigpåarna, vilket jag tror kommer att bli svårt att acceptera för alla odlare.
sedirea-japonica-x-vandopsis-parishii-x-sedirea-japonica.jpg
Andra nyheter med stängel på februarlistan  är Papilionanthe vandarum med läckra doftande blommor på lite trassligt växande planta.  En primärhybrid mellan två Angraecum kommer med knopp nu, Angr didieri x conchoglossum (ingen bild tyvärr)
g_papilionanthe vandarum
Några nya Catasetinaer har vi också hittat såsom Clowesetum Black Jade (se bild), Clowesia Grace Dunn och några till. Dessa har stått bladlösa över vintern men börjar nu att röra på sig.
clowesetum-black-jade
Har du frågor eller önskemål om speciella plantor så hör gärna av dig.
Mvh
Marita Å
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.