Oktoberlistor på gång

Nu kommer strax första delen av oktoberlistan som innefattar Cattleya och Laelia.
På listan finns ett par hybrider vi inte haft med tidigare. Nakornchaisri Delight är en storblommig röd/gul Taiwanhybrid. Hawkinsara Sadie Rainn får lite högre stänglar med ett flertal rosa blommor och har bowringiana i bagaget.
Två nya minicattleyor kommer också, SC Boltonii som är en primärhybrid mellan C percivaliana och S coccinea och Fuchs Orange Nuggett som är lysande orange.
Den eftersökta, lättodlade hybriden Yen Corona ‘Green Genie‘ med sin säregna färgkombination av grönt och lila är tillbaka. Den läckra korsningen med svårt namn, Hsinying Pub albo sanguinea, som har purpurata som ena förälder, finns med även denna månad med knoppskida.
g_BRASSOLAELIOCATTLEYA CHUNYEAH GOOD LIFEg_BRASSOLAELIOCATTLEYA YEN CORONA GREEN JENIIg_LAELIOCATTLEYA ACKERS MADISON KILE X BISH DONOVAN BENNETTimage
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.