Novemberlistan kommer strax

Nu är nästa lista på gång och kommer strax att läggas ut. Sista beställningsdag blir den 10 nov och leverans/hämtning är planerad till början av v 47.

Det blir en tvådelad lista även denna gång då det nu finns så många fina cattleyor med knoppskida. Flera arter har tillkommit så som lawrenciana, mossiae, skinneri och walkeriana.

På hybridsidan har vi två storblommiga nyheter, båda vita eller nästan vita med fransiga petaler, lila läpp och doft, BLC Beauty Girl ‘C U Kova’ och RLC Blanche Aisaka ‘Yuki’. Här bild på en inte helt utslagen Beauty Girl. Fina bilder på Blanche Aisaka finns på nätet.  Inte ny men efterfrågad är BLC Mormilani Jewel. Även det en mycket storblommig hybrid.g_BRASSOLAELIOCATTLEYA BEAUTY GIRL CUKOVA

g_RHYNCHOSOPHROCATTLEYA MORMILIANI JEWEL CHUNGFONG

De flesta av de mera småblommiga hybriderna på förra listan är med även nu. Tillkommit har en lättodlad gammal bekant som vi inte haft på flera år. Michel Vacherots korsning Rhyntonleya (tidigare Stellamizutaara) Miva Passionata Cosmos. rhyntonleya-miva-passionata-cosmos_1024x1024@2x

På listans del 2 kommer två Comparettior, två Bulbophyllum (tidigare Cirrhopetalum),  Dendrobium Dawn Mare, Holcoglossum wangii, Pescatoria ecuadorana, Tuberolabium quisumbingii och en del annat

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.