Marslistan kommer snart

Nästa lista är nu på gång och blir utlagd i början av kommande vecka. Sista beställningsdag kommer att vara den 5 mars och leverans/hämtning är planerad till början av v 11.
Nu är det tid för Cattleya intermedia att knoppas och den finns i flera varianter och den fina klonen av C skinneri, Heiti Jacobs, har skida. Nytt på listan blir två varianter av Laelia purpurata med skida och för den som vill ha något mindre och mer lättodlat finns LC Hsinying Pub albosanguinea som har purpurata som en förälder men ändå går till blomning mycket tidigt.
Nu när vi går mot ljusare tider kommer det också en del ungplantor av cattleyahybrider. En del är gamla kända hybrider som Beaumesnil, Mary Jane Proebstle och Daniris, men det blir också en del nyheter gjorda i Asien.
Vår betyder också start för dendrobieblomning och först ut med knoppar är loddigesii, pierardii och delicatum.
För skåpsodlarna kommer några nyheter med knopp så som Holcoglossum quasispinifolium och två Chiloschistor.
Inte med knopp men troligen blombara är några storväxta paphiopedilumprimärer, St Swithin och lowii x rotsch. Paph delenatii hade knopp förra månaden och har vi tur så har de inte hunnit öppna sig. Kanske att vi också kan få tag i några Paph druryi med knopp.
Ett fåtal plantor av spännande primärhybrider av phragmipedium kommer också på listan.
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.