Februarilista kommer snart

Det kommer många phalaenopsis med stängel. Det blir flera rena arter, primärhybrider och hybrider från Vacherot.  Några arter:  amboinensis, aphrodite, lueddemanniana, mannii, tetraspis och venosa

Primärhybrider: amboinensis x hieroglyphica , manni x venosa. mannii x tetraspis, micholitzii x amabilis, tetraspis x pulchra och tetraspis x schilleriana
Det kommer många fina hybrider i olika storlekar med stängel, bl a blir det extrapris på Miva Fragrance. Den är av de få phalhybrider som har doft, vilken ärvts av dess mor, violacea.
Cattleyor blir det stor satsning på också. Det kommer att finnas ett fåtal ex av följande tre arter med knoppskida: maxima coerulea, mossiae och trianae. Av C intermedia kommer det att finnas exemplar med skida av flera varianter så som aquini, coerulea, vinicolor förutom den vi kan kalla “normal”.
Det blir också plantor av Cattleya dowiana och aura, dessa både svårhittade och svårodlade skönheter.
Laelia pumila och sincorana kommer troligen att ha hunnit sätta knopp och andra spännande småttingar är Aerangis stylosa, Saccolabium sp,  Sarcochilus fitzgeraldi och Sarcochilus ceciliae. Den sistnämnda en liten näpen sak som får små, rosa blommor. Nu är den monterad men är även lämpad att odla så som Neofinetia, på en liten kudde.
Har du några frågor betr ovanstående plantor eller önskar reservera någon så hör gärna av dig. Listan kommer framåt månadsskiftet.
img_2156img_2157C trianaeimg_3529-cattl-maxima-tbs-fran-lundb
20170110_083458KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Phal Formosa Star (micholitzii x amabilis)
Phal tetraspis x pulchra
Catt trianae
Catt maxima
Sarcochilus ceciliae
Sarcochilus hartmannii (fitzgeraldii något större och rödare blommor)
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.