Orkidéer i april

Nästa beställningstillfälle närmar sig och uppdatering av listan kommer inom kort. Här endast lite förhandsinformation Sista beställningsdag denna gång blir 8 april och leveranser i v 16.
Orange verkar vara en efterfrågad färg just nu kanske initierat av Ada aurantiaca som blommar i Botan i Gbg just nu. Plantor finns av Ada, men inte i blom. Andra orangefärgade är Bifrenaria aureofulva som har stänglar liksom den mindre vanliga orange formen av Ascocentrum ampullaceum. Orange är också den mycket småväxta Bulbophyllum taiwanense.
Våren är dendrobietid  och nu har några nya med knopp tillkommit; albosanguineum, densiflorum och farmerii bl a.
Av vårblommande cattleyaarter går det fortf att få deckerii, skinnerii och intermedia v Orlata Rio med knoppar liksom Potinara Free Spirit och korsningen med Bob Betts.  Några efterfrågade arter i blombar storlek kommer nu såsom labiata,  lueddemanniana och mossiae.
Storblommiga cattleyahybrider har vi denna gång fem stycken till extrapris, 290 kr/st. Det är välrotade, kraftiga delningar som med god vård i sommar kan väntas ge fin blomning i höst.  Blc Pink Empress, Chinese Beauty, Port of Paradise, Sanyang Ruby och White Spark.  Fina bilder finns på Google.
Annat mindre vanligt med stängel just nu är Aerides falcata, Miltonia spectabilis och något vi aldrig haft tidigare Schomburgkia intermedia, syn Myrmecophila tibicinis.
Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.