Nya orkidéer och Glad Påsk

Dendrobium hör våren till och nu finns det flera arter i knopp.  Mycket rikblommiga är loddigesii och sukhakulii, varav den sistnämnda sällan sedda arten med en kaskad av gula blommor är en ganska ny och positiv bekantskap för mig. Den lilla, blå Dendr victoria-reginae har vi också lyckats få tag i igen.

 
Inom släktet Paphiopedilum har det tillkommit några olika saker. För nybörjaren har vi storblommiga  s k amerikanska hybrider i blom till bra pris. Lättodlad är också Rosy Dawn med nästan vit blomma och mörkt grönt bladverk, en äldre hybrid där bellatulum och niveum bidragit med färgen. Sist, men icke minst, kan vi nu erbjuda Prince Edward of York (sanderianum x rothschildianum).
 
Phragmipedium besseae har vi haft frågor efter och  där har vi både plantor som närmar sig blombara och ungplantor.

Småvuxna saker med knopp som vi kan rekommendera just nu är Leptotes bicolor, Phal wilsoniikorsningen, Promenea xanthina och Coelogyne fimbriata. Den sista kanske inte så liten, men rysligt blomvillig.

 
Nästa leverans är planerad till v 15, men då måste vi ha din beställning senast den 3 april.
 
Har du några frågor betr webshop eller sortiment så hör gärna av dig.
 
Glad Påsk önskar
Marita Å 

 

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.