Sommarorkideer

Inför sommaren finns det nu en del spännande nya plantor.  Leverans sker i början av v 23 om plantor beställts senast den 30 maj. 

Just nu skulle jag vilja rekommendera Phalaenopsis mariae, cornu-cervi och amabilis där det finns fina plantor nu och i alla fall de två förstnämnda har stängel.

Dendrobium amabile är storvuxen och pampig och har knoppar nu.  Den är mycket praktfull när den blommar med ett  mycket stort antal blommor  på en från toppen hängande stängel.  Tyvärr är det inte någon långvarig fröjd men  mycket imponerande så länge den varar. Även Chysis laevis är ganska storvuxen och har knopp nu.

För den som gillar småttingar finns nu en korsning av Laelia sincorana x alaori  med knopp. Den är bara är 6-7 cm hög och har stor rosalila  blomma. En annan trevlig liten sak är Masdevallia infracta som är en bra planta att börja med för den som vill ge sig in på Masdevallior då den är mycket blomvillig och synnerligen temptolerant. Om doft uppskattas så är encycliorna fragrans och lancifolia bra val. Båda har eg bytt namn, men de flesta känner sig nog mer bekanta med dem som encyclior.

Av Paphiopedilum lowii finns det nu fina ex som nog kan vara blombara till nästa år.  Blommar redan i början av hösten  gör  hybriden Claire de Lune som är en storvuxen Maudiaetyp.

Några andra mindre vanliga plantor med knopp nu är Aerides falcata och Aspasia lunata.

Har du några frågor betr de plantor som finns i webbshoppen eller önskemål om andra plantor så hör gärna av dig till marita@akessonorkideer.se.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.