Nya orkidéer på gång

Sista beställningsdag i denna omgången är den 30 nov och plantor levereras i början av v 49.

Laelia anceps har stängel nu och där finns både den kända Guerrero och den vita formen, sanderiana. Laelia purpurata med sina magnifika, doftande blommor finns också att få. Vi har bara en typ i shoppen men om du har intresse av denna variabla art så kan vi fixa flera andra.

Lycaste har det plötsligt kommit frågor efter. Ett kanske lite svårodlat släkte, men man får riklig belöning när man lärt sig att umgås med de olika arterna. Nu finns det flera i shoppen.

Phalaenopsis har vi lyckats få fatt i två nya former av kända arter; den röda cornu-cervi f chattaladae och en fin form av bellina som heter Ponkan. Stänglar finns det just nu på pallens, philippinense, schilleriana och venosa.

Paphiopedilum har några nykomlingar bl a delenatii alba och lawrencianum och knopp finns i flera av de småväxta hybriderna med stora blommor så som Cam´s Cloud och Armeniwhite.

För skåpsodlaren har vi också ett par nyheter; Restrepia muscifera som lägger blomman som ett smycke på bladet och Bulbophyllum frostii som har stora blommor för sin ringa plantstorlek.

Av Bulbophyllum går det att få många fler arter än som finns i shoppen, så hör av dig om du söker något speciellt. En eftertraktad primärhybrid, vars ena förälder numera är en Bulbo måste också nämnas, Cirrhopetalum Elizabeth Ann Buckleberry som nu finns med stängel.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.