Äntligen dags igen

Äntligen är det dags för nästa beställningsmöjlighet. Sista dag är redan den 24 maj och leverans blir i vecka 22.

En del förändringar har gjorts i utbudet. Två fina angraecoider som båda passar som skåpsplantor kan nu fås med stängel; Aerangis brachycarpa med många mindre blommor och Angraecum didierii som har mycket stor blomma på liten planta. Den senare klarar sig bra även utan skåpsmiljö.

Bland cattleyorna finns nu några riktigt bra erbjudanden: forbesii, forbesii gul, harrisoniana och korsningen mellan forbesii och loddigesii. Samtliga går att få med knoppskida till ett pris av 250 kr/st. För den som vill ha plantor med större blommor så finns ett flertal arter i labiatagruppen nu i storlek som är, eller närmar sig blombara.

Phalaenopsis finns det många. Stänglar just nu har sumatrana, inscriptiosinensis och den mörka violacean från Sumatra.

En del annat spännande kan man också hitta såsom Chysis aurea, Encyclia vitellina och mariae.

Har du sett någon planta i shoppen tidigare som inte längre är med så kanske den ändå gå att få så hör av dig i så fall eller om du har några andra önskeplantor du vill att jag skall leta efter.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.