Välkommen till Åkesson Orkidéer

Åkesson Orkideer har uppstått ur Marita Åkessons mer än 30-åriga orkidéintresse. Under mer än 10 år var hon kassör i Svenska Orkidésällskapet och är numera hedersmedlem. Efter att tidigare under många år ha drivit ett garden center övergick hon i början av 90-talet till att sälja orkidéer på postorder och nu har rörelsen utvecklats till en webshop.

Tidigare var den kända orkidéfirman Michel Vacherot i södra Frankrike huvudsaklig leverantör av plantor, men numera hämtas plantor även från andra odlare vid resor i området.

Verksamheten är upplagd så att Marita ser ut intressanta plantor hos odlarna som sedan läggs ut i webshopen. Ungefär en gång i månaden görs en resa till odlarna för hämtning av beställda plantor. En liten risk finns att plantor kan ha sålts under mellantiden. Efter varje resa görs justeringar av utbudet. Läs nedan för att se när nästa leverans tillfälle blir och när nya plantor kommit till.

Då Marita personligen hämtar plantor i växthusen finns även möjlighet att söka ovanliga arter som inte finns med i webshopen. Det finns därför goda chanser för den som har udda önskemål att få fatt i sina önskeplantor.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.